Auto-moto Ostalo

Mercedes izbacuje benzinske i dizel motore

Nemački Mercedes predviđa da će polovinu njegove prodaje autumobila do 2030. činiti hibridi, a cilj je da sve evropske fabrike budu ugljen-dioksid neutralne do 2022.

Kompanija iz Štutgarta je najavila seriju novih ciljeva ograničenja CO2 koje planira da dostigne u narednih 20 godina, što će dovesti do toga da svi Mercedesovi putnički automobili budu ekološki neutralni do 2039.

To znači da će u naredne dve decenije Mercedes da potpuno izbaci benzinske i dizel motore sa unutrašnjim sagorevanjem iz svojih automobila.

Ola Kalenijus, koji će uskoro naslediti Ditera Cečea na mestu izvršnog direktora Daimlera, kao prvi direktor kompanije koji nije Nemac, istakao je da će Mercedes uz elektrifikaciju svoje game vozila transformisati i proizvodne pogone i izvršiti pritisak na svoje dobavljače da takođe umanje emisije CO2.

Daimler nije prvi nemački gigant koji je najavio kao cilj smanjenje emisije CO2, slične planove ima i Volkswagen grupacija kojoj je cilj da cela flota svih brendova bude ugljen-dioksid neutralna do 2050.

b92

Slične objave

Katastrofalan gubitak Tesle u drugom kvartalu

V.R.

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Edition

V.R.

Opel sprema novi SUV sa 7 sjedišta

D V

Ostavite komentar