Fudbal Sport

UEFA na potezu: Sitiju prijeti izbacivanje iz Lige šampiona

Istražna komisija UEFA navodno će zatražiti izbacivanje Mančester sitija iz Lige šampiona naredne sezone zbog kršenja finansijskih pravila.

Kako prenose evropski mediji ova informacija još nije zvanična, ali bi trebalo uskoro da dođe do njenog ozvaničenja.

Ovakvu kaznu za “građane”, koji su nedavno odbranili titulu šampiona Premijer lige, podržao je bivši premijer Belgije, a sada predsednik Istražne komisije UEFA, Iv Laterm.

Laterm je krenuo da istražuje navodne finansijske prekršaje bogatih vlasnika Sitija posle prošlogodišnjeg serijala “mutnih” radnji koje je objavio nemački list “Der Spiegel”.

Optužbe na Sitijev račun vezane su za pravilnik zvani Finansijski fer plej, prema kojem su oni napravili prekršaje vezane za naduvavanje multimilionskih sponzorskih ugovora. Za tako nešto Siti je već bio kažnjen sa 49 miliona funti 2014. godine.

UEFA nije imala komentar na istragu koja je u toku – što je njihov stav od kojeg ne odstupaju – a, kako je naveo Njujork Tajms, istražitelji UEFA ne planiraju da odstupe od cilja da suspenduju “građane”.

Ukoliko dođe do suspenzije, malo je verovatno da će se ona biti vezana za narednu sezonu (2019/20), jer bi Siti mogao da podnese žalbu, ili čak tužbu na Arbitražnom sudu.

Mančester siti je povodom novih informacija i optužbi izdao saopštenje.

“FK Mančester siti u potpunosti sarađuje sa Istražnom komisijom UEFA oko ove istrage. Članak Njujork Tajmsa, u kojem citiraju ‘izvore bliske slučaju’ je veoma zabrinjavajuć upravo zbog te saradnje našeg kluba. Sve to dovodi da je ili Mančester siti pogrešio što je verovao Istražnoj komisiji, ili u celokupnom procesu Istražne komisije učestvuju ljudi koji za cilj imaju uništavanje reputacije i interesa našeg kluba”,navodi se.

Zvanične informacije iz UEFa očekuju se do kraja srede.

Slične objave

Kalifornijski šou: Novak frustracije prenio na dubl

Z.K

“Federer radi šta želi, nadam se da će igrati do 100. godine”

Z.K

Kopenhagen prodao najboljeg igrača uoči potencijalnog dvomeča sa Zvezdom

V.R.

Ostavite komentar