Svijet Vijesti

Napad na naftna postrojenja, obustavljeno pumpanje: “Ovo je poruka Rijadu”

Ministar energetike Saudijske Arabije Halid al-Falih rekao je da su dronovi natovareni eksplozivom pogodili dve crpne stanice nafte za Istočno-zapadni naftovod.

On je napad okarakterisao kao “teroristički akt” čiji je cilj globalno snabdevanje naftom

Falih je rekao da su proizvodnja i izvoz sirove nafte i naftnih prerađevina nastavljeni bez prekida, ali da je naftni gigant Aramko obustavio pumpanje nafte u taj naftovod dok se procenjuje šteta i ne poprave stanice, prema saopštenju saudijske državne novinske agencije SPA.

Televizijska stanica Masirah, koju vode jemenski Huti, izvestila je da je taj pokret izveo napad dronovima na saudijske naftne instalacije, ne navodeći mete i vreme napada, preneo je Rojters.

TV Masirah je prenela izjavu vojnog zvaničnika pripadnika Huta da je sedam dronova izvelo napad na vitalne saudijske instalacije.

Ta televizija je na svom nalogu na Tviteru prenela izjavu zvaničnika koji je rekao: “Ova velika vojna operacija je odgovor na kontinuiranu agresiju i blokadu našeg naroda i spremni smo da izvedemo još jedinstvenih i žestokih napada”.

Huti su naveli i da je napad poruka Rijadu da “zaustavi agresiju”.

“Ovo je poruka Saudijskoj Arabiji, zaustavite vašu agresiju. Naš cilj je da odgovorimo na zločine koje oni svakodnevno čine nad jemenskim narodom”, rekao je portparol Huta Mohamed Abdel-Salam.

Slične objave

Beograd: Ubio ženu i pokušao samoubistvo

M.

Japanski sud: Direktori nisu krivi za smrt pacijenata posle cunamija u Fukušimi

M.

Danas u BiH oblačno sa pljuskovima i grmljavinom

D V

Ostavite komentar