Hrana i zdravlje

Maska od riže za lice mlađe i do 10 godina

Koristite ovo jednom sedmično kako bi vaš lice izgledalo 10 godina mlađe.

Većina ljudi koji žele izgledati mlađe često će ići na ekstremne poduhvate kako bi ostvarili taj učinak. Zato naše čitateljice imaju sreću. Više ne morate ići u lude krajnosti kao bi izgledati 10 godina mlađe, jer riža može učiniti trik za vas.

Prednosti ljepote riže

Riža je dugo povezana sa zdravom prehranom, međutim, riža vam takođe može pružiti ljepotu koju možda niste ostvarili ni znali do sada. Riža ima antioksidans za koji se zna da smanjuje pojavu bora i usporava proces starenja. Riža u prahu se takođe koristi u nekim azijskim kulturama, liječi iritacije kože i koristi se za liječenje akni.

Maska od riže

Ne brinite, nećete koristiti cijela zrna riže i izritirati lice kako bi se iskoristile prednosti rižine maske. Umjesto toga, koristićete vodu od riže koja je  tekući nusproizvod skuhane riže. Kuhanje traje dok riža ne omekša u potpunosti.

Donosimo vam tradicionalni japanski rižina –  maska recept: staviti u lonac dvije do tri kašike riže i kuhajte dok riža ne omekša. Ocijedite rižu pazeći da se zadrži tekućina za kuhanje ( ne bacajte tu vodu jer će vam ona na kraju trebati). U hladnoj vodi, operite kuhanu rižu. Uklonite rižu, a vodi od kuhane riže dodajte jednu kašiku mlijeka i jednu kašiku meda. Nakon što se ova mješavina poveže, primjenjuju se na vaš čisti vrat i lice. Nakon 30 minuta, isperite lice onom vodom u kojoj se prvobitno kuhala riža.

Rezultat 

Imaćete nježniju kožu i smanjićete starenje i dobiti fine linije. Ton kože će dobiti više vlage. Vaša koža će postati još sjajnija, svjetlija i još mlađa. Rezultati korištenja rižine maske jednom semično za kratko vrijeme dobićete čudesan osjećaj na licu.

Neka ova rižina maska uđe u vašu rutinu uljepšavanja i vrlo brzo ćete zaboraviti na neke druge metode usporavanja starenja.

 

Zdrava i sretna

Slične objave

Ovo su dijelovi tijela koje nikako ne bi smjeli dirati rukama

Igor Mudrinić

Napokon znamo zašto je nezdravoj hrani ponekad tako teško reći ne

J K

Lijek starih Grka protiv osteoporoze

V.R.

Ostavite komentar