Nauka i IT Tehnologija

“Vrijeme je za nove tehnologije”: Međunarodni sajam tehnike od 21. do 24. maja u Beogradu

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, 63. po redu, biće održan od 21. do 24. maja na Beogradskom sajmu, a okupiće više od 600 izlagača iz tridesetak zemalja sveta.

Sajam pod sloganom “Vreme je za nove tehnologije” održaće se u pet hala Beogradskog sajma, a svoja tehničko-tehnološka ostvarenja demonstriraće i promovisati proizvodne ili projektantske kompanije, naučno-istraživačke i obrazovne institucije, start-up projekti i inovativni pojedinci.

Oko polovine ukupnog broja izlagača dolazi iz inostranstva, navodi se u saopstenju Beogradskog sajma.

Za ovaj sajamski događaj, kako se navodi, vlada ogromno interesovanje, budući da je u predsajamskoj “borbi za prostor” konkurisalo čak 30 odsto više stranih kompanija nego domaćih.

Primetna je i veća zainteresovanost firmi iz Kine za promociju opreme i mašina na sajmu, dok će Rusija na najvišem nivou predstaviti domete i istraživanja svojih najuglednijih instituta u oblasti budućih efikasnih tehnologija.

Premijerno nastupaju izlagači iz Finske i nekoliko uvozno-izvoznih kompanija iz Egipta, a biće organiziovane i nacionalne izložbe i grupni nastupi izlagača iz Češke, Austrije, Slovačke, Slovenije, Turske.

Ključna izlagačka tematska oblast je i ovog puta globalni tehnološki trend – promocija Industrije 4.0 kroz digitalne tehnologije, kompletnu digitalizaciju svih proizvodnih procesa i poslovno umrežavanje.

Izvor: Tanjug

Slične objave

Huawei Mate 30 će imati dve 40MP kamere?

V.R.

Hakovali su vam Google nalog? Ovako ćete da ga vratite

V.R.

Xiaomi patentirao telefon sa izrezom i dvije kamere u dnu ekrana

D V

Ostavite komentar