Auto-moto Koncepti

Volkswagen sprema još jeftiniji model na struju – do 20.000 evra

Bazični električni Volkswagen trebalo bi da bude predstavljen u konceptnoj formi na Sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru.

Tek što je počeo da prima narudžbine za kompaktni električni model ID.3, nemački proizvođač najavio je da je u planu i jeftiniji automobil na struju, koji bi koštao ispod 20.000 evra.

Za razliku od modela ID.3, koji je po dimenzijama ekvivalent Golfu, ovaj automobil će biti za broj manji, u klasi Volkswagena Polo.

Spekuliše se da bi najjeftniji Volkswagen na struju imao oznaku ID.1, s obzirom da je naziv ID.2 najverovatnije rezervisan za budući kompaktni električni SUV.

Kako navodi Autocar, ID.1 će biti prikazan u konceptnoj verziji na frankfurtskom auto-salonu u septembru, a za sada nije poznato kada će Volkswagen lansirati produkcijski model.

Podsećamo, VW je u sredu zvanično imenovao svoj prvi potpuno električni model iz ID porodice koji je dobio oznaku ID.3.

Ovaj model koji se može porediti sa Golfom po izgledu i veličini, biće ulazni u EV segmentu i koštaće manje od 30.000 evra u Nemačkoj.

Biće to prvi serijski automobil koji će VW grupa lansirati na novoj MEB mehaničkoj platformi a prvo će se pojaviti u posebnoj seriji pod nazivom “First edition” čija će cena biti ispod 40.000 evra.

B92

Slične objave

Na sajmu u Beogradu novi Sprinter i Crafter s nadogradnjama iz Kragujevca

D V

Lykan HyperSport za policiju u Abu Dabiju

V.R.

Novi Mustang Shelby GT500 postiže maksimalnu brzinu od 289 km/h

V.R.

Ostavite komentar