Republika Srpska / BiH Vijesti

Srpska prodaje pet helikoptera

– Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Helikopterskom servisu RS za prodaju pet helikoptera zbog starosti i neisplativosti održavanja.

Radi se o helikopterima tipa Gazelle SA-341/342 koji su stari i po 38 godina.

„Prodaja nefinansijske imovine se vrši zbog starosti, istrošenosti, kvarova i neisplativosti odražavanja“, navedeno je u odluci Vlade RS.

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić rekao je danas za portal CAPITAL da su ovakav prijedlog poslali Vladi jer se radi o helikopterima koji su stari preko 35 godina i skupi za održavanje.

„Odražavanje tih helikoptera je bilo veoma skupo, rezervne dijelove je nemoguće nabaviti i zbog toga smo predložili prodaju. Vlada će formirati komisiju koja će biti zadužena za prodaju, a početnu cijenu će vjerovatno utvrditi ovlaštena kuća“, kazao je Kusturić.

Helikopterski servis trenutno ima dva operativna helikoptera, a najnoviji, za koji se Vlada Republike Srpske zadužila 9,4 miliona KM, kupljen je prošle godine.

Kusturić je rekao da su dva helikoptera malo i da će Helikopterski servis RS vrlo brzo uputiti prijedlog Vladi RS za kupovinu još jednog helikoptera.

„Samo u zadnjih 15-ak dana smo imali sedam medicinskih evakuacija, tako da definitivno postoji potreba za nabavku barem još jednog helikoptera. Mi ćemo ići sa takvim prijedlogom na Vladu, nadamo se da će se moći iznaći novac“, kazao je Kusturić.

(Capital)

Slične objave

Tramp želi da Brazil postane član NATO

M.

Crni niz: 16 osoba stradalo u julu

M.

“Platforma je predata Briselu”

D V

1 Komentar

Banjalučanin Maj 9, 2019 at 11:17 am

“u zadnjih 15-ak dana smo imali sedam medicinskih evakuacija” – otprilike dvije dnevno. I gdje je problem? U nedostatku vremena za prevoz malobogovskih gospodara života i smrti u RS o trošku svojih podjarmljenih i uniženih poreskih obaveznika. Znači, još koji helikopterčić a npr zdravstvenim radnicima ni za kost za supu. Da smijem, opsovao bih sada.

Odgovori

Ostavite komentar