Region Vijesti

“Srbi nikada nisu bili na pogrešnoj strani”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom Dana pobede nad fašizmom, rekao je da Srbi nikada nisu bili na pogrešnoj strani sveta, ni pre 74 godine, a ni sada.

“Pre 74 godine svet je pobedio nacizam. Srbija je tada bila na strani pobednika, na strani slobode. Srbi nikada nisu bili na pogrešnoj strani sveta, ni tada ni sada. Tamo gde su Srbi, tamo je sloboda”, poručio je Vulin u autotrskom tekstu za “Kurir”.

Prema njegovim rečima, mnogo veće zemlje i brojniji narodi su menjali strane, sklanjali se ili približavali zlu, ali Srbi nisu nikada.

“Zato se veliki toliko i trude da nam zabrane da se sećamo, ako zaboravimo kakvi smo mi bili, zaboraviće se kakvi su bili oni, kakve su zločine činili, koliko su puta izbegli kaznu”, kaže Vulin.

“Pre 74 godine mislili smo da ratova više nikada neće biti, ubeđeni da niko nikada više neće moći da ospori jasenovački genocid, da ponovi ustaške zločine. Nažalost, nismo bili u pravu. Naš izbor da ćutimo o ubijenoj srpskoj deci koštao nas je ponavljanja ‘Oluje’ i ponovnog ubijanja srpske dece”, ocenio je srpski ministar odbrane.

Dodao je da su Srbi naučili, učestvujući u ratovima koje nisu ni skrivili ni tražili, da istina nije dovoljna za pobedu i da su laži o Markalama ili Račku toliko moćne da su doživeli NATO agresiju u poslednjoj godini krvavog dvadesetog veka.

“Te 1999. bombardovali su nas naši saveznici i naši neprijatelji iz Prvog i Drugog svetskog rata, udruženi prvi i poslednji put, samo i jedino protiv Srba”, istakao je Vulin.

On je ocenio i da što Srbija bude spremnija za rat, to će rat biti dalji, a mir bliži, i istakao da sve ima cenu, ali da je jedino sloboda nema.

Kako je napomenuo, Srbija će u Nišu sutra povodom proslave Dana pobede, proslaviti slobodu.

“Slobode nema bez jake, opremljene i zadovoljne vojske i svih struktura bezbednosti, zato i pokazujemo čime raspolažu vojska i policija. Malo je naroda koji kao srpski znaju koliko je rat užasan i skup, ali još je manje naroda koji kao srpski narod znaju koliko je užasno i skupo živeti u ropstvu. Sve ima cenu, samo je sloboda nema”, naglasio je Vulin.

B92

Slične objave

Putin: Rekao sam Trampu – da li želiš da ti to prodamo?

M.

Požar na “Marakani”

M.

Košarac pisao Ustav bez Srpske

M.

Ostavite komentar