Auto-moto Noviteti

Narodni EV – VW električni “Golf” se zove ID.3, otvorene rezervacije

Nemački Volkswagen zvanično je imenovao svoj prvi potpuno električni model iz ID porodice ID.3.

VW ID.3 će biti dostupan u tri verzije – sa baterijama kapaciteta 45, 58 i 77 kWh

Model koji se može porediti sa Golfom po izgledu i veličini će biti ulazni u EV segmentu i koštaće manje od 30.000 evra u Nemačkoj.

Biće to prvi serijski automobil koji će VW grupa lansirati na novoj MEB električnoj arhitekturi, a prvo će se pojaviti u posebnoj seriji pod nazivom “First edition” čija će cena biti ispod 40.000 evra.

“Sa ID 3 učinićemo električni automobil dostupan za široke narodne mase”, rekao je direktor prodaje VW Jirgen Stakman.

Prema tvrdnjama VW imaće autonomiju od 420 kilometara između dva punjenja prema novim WLTP standardima.

Osnovni model ID.3 će imati autonomiju od 330 km, a verzija sa najvećom baterijom će moći da pređe 550 km. Za pola sata punjenja najmanja baterija će imati energije za 260 km.

Mogućnost rezervacije je otvorena i za to je potrebno uplatiti depozit od 1.000 evra, a oni koji to učine će dobiti od VW besplatno 2.000 kWh električne energije u prvoj godini vlasništva.

ID 3 je dugačak 4.100 mm, širok 1.800 mm, visok 1.530 mm što znači da je 155 mm kraće, 1 mm šire i 78 mm više od sedme generacije Golfa.

Međutim, manje spoljašnje dimenzije se ne osete u unutrašnjosti, naprotiv, ID.3 će imati mnogo više prostora za putnike od najpopularnijeg evropskog kompaktnog automobila.

VW će ID.3 zvanično predstaviti na Sajmu automobila u Frankfurtu sredinom septembra, a prve isporuke će početi za godinu dana.

Volkswagen planira da pravi prosečno 100.000 jedinica godišnje, a plan grupacije je da u narednih deset godina proda više od 10 miliona električnih vozila.

Nakon ID.3, VW će krenuti sa lansiranjem i ostalih članova ID porodice, a svi će nositi imena od 1 do 10, koja će zameniti oznake koje su nosili koncepti – Crozz SUV, Vizzion limuzina, Buzz miniven i Roomzz luksuzni SUV.

B92

Slične objave

Alfa Romeo i Jeep na Festivalu brzine

D V

MV Agusta i kineski Loncin novi partneri

V.R.

Volkswagen još nije odlučio na kojoj će lokaciji graditi novu fabriku

V.R.

Ostavite komentar