Region Vijesti

Migranti oteli Slovenca i njegovim automobilom pobjegli u Italiju

Slovenska televizija je odbjavila da je policija potvrdila otmicu starijeg čovjeka iz sela Mali Nerajec nedaleko Črnomelja, na jugozapadu zemlje, kojega su migranti u srijedu oteli te njegovim automobilom pobjegli u Italiju, gdje su uhapšeni.

Grupa od četvoro migranata u srijedu je sredinom dana otela 79-godišnjaka koji je prskao vinograd, svezala ga i stavila u prtljažnik njegovog automobila, a onda ga iz vozila izbacila u jednoj šumi blizu 180 kilometara udaljene Sežane, na drugom kraju države te pobjegla u Italiju, gdje ih je privela italijanska policija, objavio je u srijedu kasno naveče portal Siol.net koji se poziva na izjavu kćerke.

Ona je u razgovoru za lokalne medije kazala da joj je otac, kad je s njim u srijedu razgovarala prije spomenutog incidenta, kazao da ima “goste” koji su mu se predstavili kao “arheolozi” koji žele pogledati ima li u vinogradu kakvih arheoloških nalaza. Kasnije je vidjela da je kroz selo prošao očev automobil, ali njega nije vidjela. Budući da ga kasnije u vinogradu nisu našli niti su s njim mogli stupiti u kontakt, podigli su uzbunu, ispričala je za lokalne medije.

On im se konačno telefonom javio oko 18 sati popodne, te im ispričao da je bio otet i da su ga iz automobila izbacili u jednoj šumi blizu granice s Italijom, pa je došao do jedne kuće iz koje im se javio.

Kako je objavio portal Siol.net, koji je prvi objavio spomenutu informaciju, kontrola tog dijela slovensko-hrvatske granice, na kojoj je zadnjih sedmica pojačan migrantski priliv, od sinoć je pojačana i u nju se uključila i vojska.

FENA

Slične objave

GORE “PLUĆA SVIJETA” Rekordan broj požara u Amazoniji, dim se proširio i 2.500 kilometara dalje

M.

Rio: Jedna osoba poginula u požaru u bolnici

M.

Visoko: Usmrćen muškarac (27), ubica odmah uhapšen

M.

Ostavite komentar