Auto-moto Noviteti

Mala električna Honda uskoro na putevima, novi Jazz stiže u oktobru

Japanski proizvođač objavio je “tizer” fotografiju produkcijske verzije malog električnog automobila koji će nositi oznaku “Honda e”.

Honda je pre dve godine iznenadila ljubitelje automobila kada je na Sajmu u Frankfurtu prikazala koncept malog električnog automobila Urban EV.

U martu ove godine, na ženevskom auto-salonu, predstavljena je pretprodukcijska verzija (e Prototype) za koju u Hondi kažu da izgleda gotovo identično kao serijski automobil koji će do kraja godine stići u evropske prodajne salone.

Japanska kompanija odlučila je da pred leto malo podgreje atmosferu uoči lansiranja ovog električnog gradskog automobila na tržište. Na “tizer” fotografiji vidi se detalj zadnjeg dela vozila sa oznakom “Honda e”.

Na fotografiji se naziru i stop svetla koja se praktično ne razlikuju od onih sa pretprodukcijskog automobila izloženog u martu u Ženevi, što ne čudi jer u Hondi tvrde da dva vozila dele 95% elemenata.

Japanska kompanija nije otkrila ni specifikacije serijske verzije, ali poznato je da “e Prototype” ima autonomiju u vožnji od preko 200 km i da je potrebno 30 minuta da se baterije dopune do 80% kapaciteta.

Pored ovog čisto električnog modela, Honda za jesen priprema i novi Jazz (Fit), koji će imati i hibridnu varijantu. Premijera ovog automobila zakazana je za tokijski auto-salon koji se održava u oktobru.

B92

Slične objave

Novi Peugeot 208 biće skuplji od konkurencije

V.R.

Irmscher Opel Insignia GSi

V.R.

2020 Volkswagen e-up! sa dužom autonomijom

V.R.

Ostavite komentar