Mobilni svijet Tehnologija

Android Pie na 10% uređaja nakon osam mjeseci

Google više od pola godine nije objavljivao rezultate prihvatanja poslednje aktuelne verzije Androida, ali sada konačno imamo informacije da Android Pie ostvaruje bolje rezultate od svojih prethodnika.

Ažurirana statistika pokazuje da Pie ima 10,4 procenata aktivnih korisnika nakon osam meseci od objave. Iako ovo ne deluje kao neko dostignuće, Oreo i Nougat verzijama je bilo potrebno preko deset meseci da stignu do korisničke baze od 10 procenata.

Najnovija statistika takođe ukazuje na to da je Google ostvario značajne rezultate u pokušajima da korisnike prebaci sa izuzetno zastarelih verzija Androida na novije varijante. Oreo je i dalje najpopularnija verzija Androida i ostvario je rast na 28,3 procenta pokrivenosti tržišta, doj je Nougat ostvario pad i sada drži 19,2% tržišta.

Ne bi trebalo očekivati česta obaveštenja o progresu nadogradnje na Android Pie. Google je prestao sa mesečnim obaveštavanjem javnosti o prihvaćenosti svoje platforme, a očekuje se da će ove infoirmacije biti dostupne jednom u tri meseca. Ipak, u izveštajima se očekuje više konteksta, pa će biti jasnije zašto je određena verzija Androida popularna ili joj slabije ide.

Izvor: Engadget

Slične objave

Sljedeći iPhone bi mogao bežično da puni druge uređaje

V.R.

Broadcom je blizu dogovora o kupovini Symanteca za 15 milijardi dolara

V.R.

Stiže redizajnirani Google News tab

V.R.

Ostavite komentar