Sport Tenis

“Ako želi da bude najveći – Đoković mora da obori sve rekorde”

Robi Kenig, teniski stručni komentator, kaže da je Novak Đoković svestan da mora da obori rekorde, ako želi da bude smatran najboljim teniserom svih vremena.

Da bi bio smatran za najvećeg tenisera ikada, Novak mora da pobije sve njihove (Rafine i Rodžerove) rekorde“, kaže Kenig i dodaje:

Mislim da je svestan toga. U Parizu ima šansu da bude u vlasništvu sva četiri Gren slema u isto vreme, i to po drugi put u karijeri. Ako uspe ove godine, to će ga odvojiti od Rodžera i Rafe u tom segmentu. Oni nikada to nisu uradili. Pogledajte period od 2011. godine do danas – pet od poslednjih osam godina je bio broj jedan, osvojio je 14 od ukupno 15 Gren slemova, 27 od 32 Mastersa… Novak dominira tenisom od 2011“.

Kenig je nekadašnji 28. teniser sveta, a danas dugogodišnji komentator. Pored njega u studiju “Amazon prime” bila je Samanta Smit, koja kaže da Đoković tokom cele karijere juri uspehe Rafe i Rodžera.

“Na neki način se saosećam s njim, pošto tokom cele karijere nešto juri. Juri prvo mesto iza Nadala i Federera, juri Gren Slemove, a jedino što ne juri je novac od turnira, tu je ubedljivo prvi. Za mene je važno što je Novak osvojio Australijan open više nego bilo ko u istoriji. Ne znam da li ima neki pritisak, ali je veoma svestan svega što juri“, rekla je ona.

Slične objave

“Sramna odluka F1 i lažni rezultat koji je upropastio trku”

Z.K

Rim: Lajović za skoro tri sata bolji od Bedenea

V.R.

Asensio postigao gol pa pokidao ukrštene ligamente

V.R.

Ostavite komentar