Hardware i software Tehnologija

Glasine sugerišu na novi Mac Pro i Apple displej tokom WWDC konferencije

Novi Mac Pro redizajn je trebalo da stigne 2018. godine, ali je odložen za ovu godinu i zamenjen je iMac Pro modelom kao privremenim rešenjem. Sada, nekoliko nedelja pred Apple WWDC konferenciju, izveštaji sugerišu da bi se novi Mac Pro konačno mogao pojaviti.

Prema navodima izvora, koji su govorili za Bloomberg, Apple će novi Mac Pro predstaviti tokom World Wide Developers Conference u junu. Ovo je događaj koji se tradicionalno fokusira na softver za iOS i macOS, mada hardver jeste bio prikazivan na njemu u prošlosti. S obzirom na to da će Mac Pro ciljati zahtevne profesionalne korisnike, kao što su developeri, ima smisla da uređaj bude predstavljen tokom konferencije.

Osim novog Mac Pro modela, glasine takođe sugerišu da bi Apple mogao objaviti sopstveni displej. Apple Cinema Display se već godinama ne proizvodi, a u međuvremenu se kompanija oslanjala na eksterne proizvođače (kao što je LG) za 4K i 5K monitore za Pro korisnike. To bi se moglo promeniti, a sugeriše se da bi novi Apple monitor mogao podržavati HDR, visoku rezoluciju i veličinu od 31 inč.

Apple WWDC počinje 3. juna ove godine, tako da ćemo više detalja saznati tokom prve nedelje narednog meseca.

Izvor: KitGuru

Slične objave

Windows 10 je instaliran na više od 800 miliona uređaja

V.R.

Pojavili se mogući detalji o Qualcomm Snapdragon 865 čipsetu

V.R.

Pogledajte video test za Huawei P30 Lite na Benchmark YouTube kanalu (video)

D V

Ostavite komentar