Formula 1 Sport

Ferari sprema novi motor za Veliku nagradu Španije

Ferari očajnički želi da prekine dominaciju Mercedesa, pa samim tim donose novi motor svojim vozačima i to dve trke pre nego što je to bilo predviđeno.

Mercedes je ostvario dvostruku pobedu na sve četiri trke ove sezone, a Ferari je tokom tih trka bio konstantan jedino u problemima, kako mehaničkim i elektronskim tako i vozačkim.

Novi motor koji će Fetel i Lekler imati u svojim bolidima koristiće potpuno nov sistem za gorivo koji će doneti bolji performans, a očekuje se i poboljšanje na aerodinamici, pa je šef Ferarija Matija Binoto rekao kako čitav tim grize da bi bio što bolji.

“Ljudi u Ferariju su se prilično potrudili kako bi doneli rešenja u vidu poboljšanja rezultata ekipe. Trenutno zaostajemo za Mercedesom u šampionatu, ali imamo šansu da ih stignemo, što znači da će novi delovi na našim bolidima itekako biti od koristi i možemo reći da su ključ ove sezone”, rekao je Matija Binoto.

Ferarijev najbolji rezultat ove sezone je treća pozicija – dve koje je ostvario Sebastijan Fetel u Kini i Azerbejdžanu i jedna za Šarla Leklera u Bahreinu. Ipak, Lekler je bio na korak od pobede u Bahreinu, sve dok nije došlo do kratkog spoja na jednom od cilindra, pa je uz pomoć “sejfti kara” ipak zadržao mesto na pobedničkom postolju.

Slične objave

Lekcija Golden Stejtu, nije gotovo dok se ne završi

Z.K

Mađarima peto mjesto u Svjetskoj ligi

V.R.

Johanes dominirala u Areni, Francuska u finalu EP

V.R.

Ostavite komentar