Republika Srpska / BiH Vijesti

Igor Crnadak na Samitu u Budvi

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak će 7. i 8. maja 2019. godine, na poziv ministra inostranih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića, učestvovati na sastanku Savjeta ministara spoljnih poslova Jadransko-jonske inicijative (JJI).

Crna Gora predsjedava Jadransko-jonskom inicijativom, a na ministarskom sastanku u Budvi planirana je predaja predsjedavanja Jadransko-jonskom inicijativom Republici Srbiji.

Pored ministra Crnadka, na sastanku će učestvovati prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, potpredsjednica Vlade i ministarka inostranih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović-Burić, ministarka za regionalna pitanja Republike Italije Erika Stefani, te predstavnici Sjeverne Makedonije, Albanije, Grčke i Slovenije.

Sastanku će prisustvovati i ministar inostranih poslova, političkih odnosa i pravde San Marina Nicola Renzi, u svojstvu specijalnog gosta.

Tokom ministarskog sastanka planirano je usvajanje Budvanske deklaracije, kojom će biti ozvaničeno punopravno članstvo San Marina u Jadransko-jonskoj inicijativi.

Ministar Crnadak će u Budvi učestvovati i na ministarskom panelu 4. foruma Strategije Evropske unije za jadranski i jonski region (EUSAIR), saopšteno je iz MIP BiH.

BN TV

Slične objave

Totalni kolaps u zdravstvu: Veće plate ili štrajk

M.

Satelitski snimak pokazuje da iranski tanker plovi za Siriju

M.

Teroristi OVK klali djecu, pa nudili njihovo meso

D V

Ostavite komentar