Svijet Vijesti

Generalna proba vojne parade na Crvenom trgu

Na moskovskom Crvenom trgu u toku je generalna proba parade povodom 74. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu u kojoj učestvuje više od 13 hiljada vojnika i 132 jedinice tehnike, kao i 74 aviona i helikoptera.

Ove godine pješadijsku kolonu čini 35 paradnih četa, sastavljen od oficira, narednika i vojnika formacija i vojnih jedinica, studenata i kadeta vojnih škola, učenika vojnih škola, kadetskih korpusa i pripadnika ruskog pokreta “Mlada armija”, kao i predstavnici drugih bezbjednosnih agencija.

Na paradi prvi put učestvuju kabrioleti “aurus”.

Na paradi će moći da se vide oklopna vozila “Tigar”, vozila “Tajfun”, oklopni transporteri BTR-82A i BTR-MDM, borbena pješadijska vozila BMP-3, borbena desantna vozila BMD-4M i tenkovi T-72B3. Osim toga, gledaoci će vidjeti tenkove treće generacije T-14 “Armata”, borbena vozila za podršku tenkova BMPT “Terminator”, lansere protivraketnih sistema S-400 i raketne sisteme “Jars”.

Na smotri će takođe biti predstavljene i samohodne haubice “Msta-S”, protivvazdušni raketni sistemi “Buk-M2” i “Tor-M2”, protivvazdušni sistemi “Pancir-S1” i mnoga druga tehnika.

Ove godine u vazdušnom dijelu parade neće učestvovati prošlogodišnje letjelice, lovci pete generacije Su-57 i lovci MiG-31K sa hipersoničnim raketama “Kinžal”. Iznad glavnog trga zemlje proletiće i helikopteri Mi-26, Mi-8AMTŠ, Mi-28N, Ka-52, Mi-24 i avioni Su-35S, Su-30SM, Su-34, MiG-31, MiG-29SMT, A-50U, Il-76MD, Tu-160, Tu-95MS, Tu-22M3, Il-78 i drugi.

Slične objave

Javne nabavke za 157 miliona

M.

Južnokorejski avioni pucali na ruske, dva puta

D V

Nikčevićeva suspendovana do okončanja postupka

M.

Ostavite komentar