Mobilni svijet Tehnologija

Samsung radi na kameri ispod ekrana

Smartfon industrija već ima različita funkcionalna rešenja za skrivanje ili izmeštanje bitnih hardverskih komponenti, koje se obično pronalaze s prednje strane telefona (slušalica, zvučnici, senzori osvetljenja ili otiska prsta i drugo). Selfi kamera je jedan od poslednjih izazova na polju kreirana uređaja sa kompletno punim ekranom.

Međutim, izgleda da neće proći previše vremena dok se ovo ne desi, jer Samsung već radi na kamera rešenju koje je smešteno ispod ekrana telefona. Informacija je prvo stigla od strane same kompanije (objavio je potpredsednik Samsungovog odeljenja za istraživanje i razvoj), a sada su je potvrdili i južnokorejski mediji.

Izvori sugerišu da se tehnologija može razviti do mere da je otvor za kameru nevidljiv i da ne ugrožava funkcionalnost kamere ili displeja.

Nažalost, izvori ne pominju konkretne tehnologije koje će biti primenjene u kreiranje ovakvog rešenja, ali izgleda da tehnologija uključuje oblasti displeja iznad selfi kamera, koje bi trebalo da budu transparentne kada se kamera ne koristi.

Izvor: GSMArena

Slične objave

Toshiba kupuje SSD poslovanje kompanije LITE-ON (Plextor)

V.R.

LG predstavio novi UltraFine 5K monitor

V.R.

LG ažurirao svoje UltraFine 5K monitore, koji rade uz iPad Pro

V.R.

Ostavite komentar