Republika Srpska / BiH Vijesti

Nastavnik zbog kojeg je BiH u šoku ovako se brani

Nakon što je Avaz objavio tekst o pedofilskom skandalu u Prvoj osnovnoj školi, koji potresa Veliku Kladušu, oglasio se i nastavnik E. M.

On je rekao da je direktorku spomenute škole Zehidu Bihorac-Odobašić 2016. godine prijavio Tužilaštvu USK, kada je, kako kaže, bio predsjednik Komisije za javne nabavke, i to zbog sumnjive nabavke 26 tona lož-ulja za školu.

Između ostalog, nastavnik E. M. navodi kako mu se otad direktorka sveti i pravi spletke.

– Zovem se E. M. i nastavnik sam u JU Prva osnovna škola iz Velike Kladuše pune 23 godine. Ovim putem želim reagovati na tekst objavljen na vašem portalu. A radi se o sljedećem.
Direktorku spomenute škole Zehidu Bihorac sam 2016. godine prijavio Tužilaštvu USK, kao predsjednik Komisije za javne nabavke. Radilo se o 26 tona lož-ulja za potrebe grijanja škole. Na tenderu je pobijedio njen stričević, vlasnik firme “Grand Benz” iz Velike Kladuše.

Tužilaštvo USK je 2018. godine protiv direktorke Zehide Bihorac podiglo optužnicu, koju je Opštinski sud u Velikoj Kladuši potvrdio. Otad mi se direktorka sveti i pravi mi spletke. Više puta sam se žalio kantonalnom inspektoru i obavljao razgovor s ministrom obrazovanja USK i upoznao ga s problematikom. Više puta žalio sam se na mobing od direktorke, ali zaštite nije bilo. Premijer kantona je upoznat s radom ove direktorke. Tako se postupa s osobama koje prijave nezakonito djelo.

Treba napomenuti da je spomenuta direktorka uručila dva otkaza koleginicama sa 30 godina staža i da su one na sudu dokazale da su otkazi bili nezakoniti. Ovoj direktorki ostalo je još 20 dana do isteka mandata. Procijenite sami šta je u pitanju.

Učenik inicijala E. G. pravio je lažne ženske profile punoljetnih ženskih osoba i slao ih nastavnicima – rekao je nastavnik E. M. za Avaz.

AVAZ

Slične objave

Potres u Australiji: Zemljotres jačine 6,9 stepeni pogodio plažu

D V

Alsat: Vrhovni sud Severne Makedonije odlučio da ne izruči Morinu

M.

Grčka iskrcala na kopno oko 1.500 tražilaca azila

M.

Ostavite komentar