Auto-moto Ostalo

BMW Serije 8 Gran Coupe najavljen za 25. jun

BMW je prvo u junu prošle godine zvanično predstavio novu Seriju 8 Coupe, zatim je u novembru promovisao i Cabrio verziju, ali tu neće biti kraj jer će se u gami naći i Serija 8 Gran Coupe (već najavljena koncept vozilom na prošlogodišnjem sajmu u Ženevi).

Najnovije vesti kažu da će BMW Serije 8 Gran Coupe premijeru imati 25. juna na posebnom događaju u Minhenu, kao i da će njegova prodaja startovati u septembru.

Serija 8 Gran Coupe je dobila i duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na standardnu “osmicu”, dok će dužina automobila iznositi oko 5 metara.

Jedan od motora u ponudi Serije 8 Gran Coupe će biti i 4,4 litarski twin-turbo V8 benzinac sa 390 kW/530KS i 750 Nm, u paru sa 8-stepenim Steptronic menjačem, a može se očekivati da će kupcima na raspolaganju stajati i 3,0 litarski šestocilindrični turbo-dizelaš koji razvija 235 kW/320KS i 680 Nm obrtnog momenta.

BMW je za novu “osmicu” između ostalog predvideo i adaptivno M oslanjanje, aktivni diferencijal na zadnjoj osovini, iDrive sistem, head-up displej, aktivni parking sistem, kao i “Live Cockpit Professional” sa 12.3-inčnim displejem sa instrumentima i 10.25-ični infotainment displej.

U gami će kasnije biti i sportska M8 varijanta, pri čemu će se pod haubom naći 4,4 litarski twin-turbo V8 motor sa 600KS (625KS u Competition verziji), uz osmostepeni ZF automatski menjač, Launch Control, M xDrive pogon na sva četiri točka, M aero body kit, sportski izduvni sistem, M sportsko oslanjanje i kočnice, M alu točkove i doterani enterijer.

Slične objave

Volkswagen Atlas Cross Sport

V.R.

Potpuno električni Lamborghini grand tourer do 2025. godine

V.R.

Italijanska ljepota – 965 KS u 150 primjeraka

V.R.

Ostavite komentar