Auto-moto Ostalo

FIAT ostaje bez pikapa Fullback

Pikap vozilo bazirano na Mitsubishiju L200 prestaje da se proizvodi zbog loše prodaje, ali i novih, strožih normi koje se odnose na emisije gasova Euro 6 dizelaša.

Vest o gašenju FIAT-ovog pikapa potvrdio je šef odeljenja FIAT Professional, Ričard Čemberlen, u izjavi za Auto Express.

On je na sajmu komercijalnih vozila koji se održava u Birmingemu rekao da je kombinacija ova dva faktora dovela do toga da se kompaniji više ne isplati proizvodnja i prodaja modela Fullback.

Do ukidanja pikapa dolazi samo 3,5 godine posle premijere. FIAT Fullback debitovao je u jesen 2015. na sajmu u Dubaiju, kao konkurent modelima među kojima su Toyota Hilux, Nissan Navara i VW Amarok.

Vozilo koje predstavlja prepakovani Mitsubishi L200, već na prvi pogled odaje svoje korene – osim detalja na prednjem delu (maska i branika), Fullback praktično ima isti dizajn kao njegov japanski rođak.

FIAT Fullback bio je dostupan u tri verzije – “single cab”, “extended cab” i “double cab”, a kupcima su nuđene i specijalne verzije sa nadogradnjom karoserije.

Sve tri varijante imale su širinu od 1.815 mm, visinu 1.780 mm i međuosovinsko rastojanje 3.000 mm. Dužina je varirala od 5.155 do 5.285 mm, u zavisnosti od verzije, a maksimalna nosivost teretnog odeljka ovog vozila iznosila je 1.100 kg.

U Evropi je ponuda pogonskih jedinica obuhvatala četvorocilindarske 2.4 litarske turbo dizelaše sa 150 i 180 ks.

B92

Slične objave

VW će pored automobila na struju praviti i električne trotinete

D V

Volkswagen garantuje kapacitet EV baterije osam godina ili 160.000 km

D V

FCA Srbija na salonu automobila: Jeep, Alfa, FIAT, Abarth, Mopar

D V

Ostavite komentar