Auto-moto Ostalo

PSA u ofanzivi – Francuzi “bacili oko” na Jaguar Land Rover

Francuska grupacija PSA izrazila je interesovanje za spajanjem ili preuzimanjem britanskog Jaguar Land Rovera (JLR).

Direktor PSA Grupe Karlos Tavares je u jednom intervjuu istakao da bi za njegovu kompaniju bilo dobro da ima i luksuzni brend (pored DS).

Međutim, Tavares je istakao i da o tome nije razgovarao sa Tata Motorsom, indijskom kompanijom koja je vlasnik JLR.

Ubrzo je iz Tata Motorsa stigao odgovor da Jaguar Land Rover nije na prodaju, demantovavši spekulacije da indijska kompanija traži investitora.

PSA je trenutno fokusiran na globalno proširenje svoje ponude, a u centru pažnje je povratak Peugeota i Citroena na tržište SAD. Takođe, jedan od glavnih ciljeva francuske grupacije je i dodatna elektrifikacija vozila.

Iz PSA ističu da bi od potencijalnog spajanja sa JLR profitirale obe strane, posebno imajući u vidu mučenje britanskog giganta u proteklih nekoliko meseci sa padom prodaje i velikim gubicima.

Tavares je kao bitan argument u tom pogledu istakao preokret u nemačkom Opelu otkako je ovaj proizvođač postao deo PSA grupacije.

Ovo je drugi put u poslednjih nekoliko meseci da se PSA dovodi u vezu sa nekim drugim proizvođačem, nakon što su se pojavile priče o mogućem spajanju sa italijansko-američkim gigantom Fiat Chrysler Automobilima (FCA).

B92

Slične objave

Mercedes otkrio nove detalje o GLB: Treći red samo za niže od 168 cm, u Evropi i 2 dizelaša

D V

Blindirani Volvo XC90 Armored je otporan na metke i eksplozije

V.R.

Slučaj Tesla: Ukraden za 30 sekundi

V.R.

Ostavite komentar