Košarka Sport

Tomašević: Siguran sam da će se svi iz NBA odazvati pozivu za SP

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević uveren je da će reprezentacija igrati u najjačem sastavu na Svetskom prvenstvu 2019.

“Orlovi” su posle dosta muke prošli kvalifikacije u kojima nisu mogli da računaju na najveće zvezde, pre svega na one iz NBA lige (Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i donedavno Miloš Teodosić).

Najveća enigma je da li će se jedan od najboljih centara NBA lige Jokić vratiti u reprezentaciju prvi put od Olimpijskih igara 2016. u Rio de Žaneiru gde je učestvovao u osvajanju srebrne medalje.

“Velika stvar je što imamo takve momke koji sa ponosom ističu da su iz Srbije. Hvala im jer na najbolji mogući način reprezentuju našu zemlju. Nedavno sam bio u jednoj ogromnoj zemlji kakva je Kina i neverovatno je da takva zemlja ima poštovanje prema geografski maloj Srbiji, a sportisti, potogovo košarkaši služe kao najbolji ambasadori naše zemlje. Siguran sam da će se svi odazvati pozivu reprezentacije”, rekao je Tomašević gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Tomašević je već osam godina funkcioner KSS, ali bi uskoro mogao da postane i predsednik FIBA, kao kandidat naše zemlje.

“Čini mi se da je FIBA u Evropi poslednjih godina uspavana. Dobra stvar je što se u ovom trenutku na čelu nalaze bivši igrači, asovi i u razgovoru sa njima došli smo do toga da nešto mora da se promeni. Situacija nije trenutno dobra, imamo velikih problema sa klubovima i njihovim takmičenjima, ne postoji saradnja sa Evroligom i regionalnim savezima i to je ono na čemu ću insistirati ako postanem predsednik. Košarka se igra dobro u svakoj zemlji i neophodna je dobra saradnja”.

Tomašević je sa reprezentacijom Jugoslavije tri puta bio prvak Evrope (1995, 1997. i 2001), dva puta prvak sveta (1998. i 2002), a osvojio je i srebro na Olimpijskim igrama 1996.

Slične objave

Barsa i Betis se dogovorili – Firpo stiže na Kamp nou

V.R.

“Milan je smiješan… Klub? Gdje je klub?”

V.R.

“Neću da igram u ovom mraku” – Novak u raspravi sa sudijom

Z.K

Ostavite komentar