Svijet Vijesti

Pompeo o zaslugama NATO: Stabilizovali su Balkan

Državni sekretar SAD Majk Pompeo organizovao je u Vašingtonu prijem povodom 70. godišnjice osnivanja NATO-a.

Tom prilikom je ocenio da se Alijansa na Balkanu suočila s etničkim sukobom, ali da je tom regionu donela stabilnost.

Stejt department je saopštio da je Pompeo na sinoćnjem prijemu poželeo dobrodošlicu ministrima spoljnih poslova država članica Alijanse i zahvalio se na dolasku na skup američkim senatorima i kongresmenima, a generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga pozdravio je “odavanjem priznanja za sve što je učinio za jačanje ovog neverovatno sjajnog, važnog NATO savezništva”.

On je u nabrajanju “mnogobrojnih dostignuća koje je postigao NATO” između ostalog naveo program “Partnerstvo za mir” i da je “još država uz dobrodošlicu primljeno u članstvo ove kritično važne Alijanse”.

“NATO se suočio s etničkim sukobom na Balkanu”, poručio je Pompeo.

On je kazao da su “iznova i iznova, Evropa i Severna Amerika služile zajedno pod istom zastavom zarad istog cilja slobode i demokratije, odvraćanja Sovjetskog Saveza, donošenja stabilnosti Zapadnom Balkanu, borbe protiv terorizma u Iraku i Avganistanu”.

“Menjamo se dok se svet oko nas menja. I dok gledamo zajedno ka svetu koji je manje predvidljiv, nastavljamo da se držimo rame uz rame, investirajući još više u odbranu, modernizovanje naše Alijanse, odgovaranje na izazove sutrašnjice u sajberprostoru”, rekao je Pompeo.

Slične objave

Vučić sam sa članovima UCHF

M.

Bez poskupljenja struje za domaćinstva u Srpskoj

M.

Huti: Mi smo, nije Iran i opet ćemo

M.

Ostavite komentar