Auto-moto Koncepti

Audi u Šangaj stiže sa novim električnim konceptom

Audi je objavio dizajnerske crteže kompaktnog koncepta AI:me koji će imati premijeru sredinom meseca na šangajskom sajmu automobila.

Nakon električnog koncepta Q4 e-tron koji je predstavljen početkom marta posetiocima auto-salona u Ženevi, iz Audija stiže novi automobil na struju.

I dok je Q4 e-tron gotovo spreman za proizvodnju, koncept AI:me izgleda kao još jedna u nizu dizajnerskih studija koje nam nagoveštavaju kakva nas automobilska budućnost očekuje za desetak godina.

Konstruktori su osmislili ovo vozilo tako da putnička kabina dobije prioritet, dok su točkovi pomereni što više ka uglovima automobila, čime je maksimalno iskorišćeno međuosovinsko rastojanje i prostor u unutrašnjosti.

Dizajn spoljašnjosti izuzetno aerodinamičan. Na taj način smanjuje se otpor vazduha i povećava energetska efikasnost što je veoma bitno za autonomiju u vožnji električnih vozila.

U Audiju kažu da ova dizajnerska studija ima za cilj da pokaže svetu njihovu “viziju autonomnog kompaktnog električnog automobila sutrašnjice”.

Premijera koncepta AI:me održaće se 15. aprila na sajmu automobila u Šangaju.

B92

Slične objave

Ovako bi mogao da izgleda električni Jaguar XJ

V.R.

Ovaj McLaren može i dijete da vozi

D V

Toyota Supra samo za stazu

D V

Ostavite komentar