Magazin Zanimljivo

Žena gušter: “Koža mi stalno krvari, od bolova ne mogu imati polne odnose”

LOUISE KING (28) iz britanskog Hampshirea od pete je godine koristila kreme sa steroidima zbog problema s kožom. Prošle je godine doznala da izazivaju ovisnost pa ih je prestala koristiti, a nakon toga je doživjela simptome skidanja s kreme: umor, mučnine, nagli gubitak težine, zaboravljivost i zbunjenost.

Zbog velikih je bolova i stalnog krvarenja kože morala napustiti posao i sad se za nju brinu roditelji, piše Daily Mail.

View this post on Instagram

Day 89: do ya like my smooth patch? Strangely, these parts of my arms were plagued with red eczema while using steroid creams…for years… . . It’s comforting to see these patches, my back was always one of my worse areas (also on steroids) and it healed first. Just nice to know I’m on the right track, especially when doubt sets in. . . Hurry the fuck up face! 🤪 . #topicalsteroidwithdrawal #steroidinducedeczema #redskinsyndrome #naturalhealing #topicalsteroids #topicalsteroidaddiction #unhideeczema #skinissues #skinhealth #eczema #itsan #tswwarrior #fuckthesteroids #eczemaawareness #eczemaproblems #atopicdermatitis #strength #skinproblems #skinpositivity #eczemasucks #skincare #skin #skinfluencer #journey #instadaily #NMT #health #healing #tswfab5 #instahealth

A post shared by Louise King (@louigi.skin) on

“Voljela sam steroide jer su mi pomagali kad sam imala bolove, ali sad ih mrzim jer su me pretvorili u ovo. Cijelo lice mi se guli, osjećam se kao žena gušter”, požalila se.

Osim što ne može raditi i prisiljena je živjeti s roditeljima, njeno joj stanje stvara velike probleme i u vezi.

“Moj seksualni život je nepostojeći. Bolest je veliki teret meni i mom dečku Brandonu. On je strpljiv, ali gotovo da i ne možemo imati fizičkog kontakta, čak ni poljubac”, ispričala je Louise.

Резултат слика за LOUISE KING instagram

Progovorila je i o korištenju kreme hidrokortizon te o tome kako je od nje odustala.

“Lako se navući na nju jer daje dobre rezultate, ali zapravo ne rješava problem, samo ti je potrebna sve jača i jača doza. Skidanje s nje je bilo najteže što sam ikada morala učiniti. To je ostavilo grozne posljedice na sve u mom životu. Da su moji roditelji znali ovo što ja sad znam, nikad me ne bi mazali tom kremom”, kaže.

Kad joj je sa pet godina dijagnostifikovan ekcem Louise je dobila kremu s malom dozom steroida. To joj je odmah poboljšalo simptome i zaustavilo svrab, ali kako je odrastala, morala je povećati dozu.

S vremenom joj se stanje kože pogoršalo i ekcem i ljuštenje kože su se počeli širiti dijelovima tijela na kojima se nikad prije nisu pojavljivali, kao što je gornja usna i leđa. Doktori su joj i dalje prepisivali sve veće doze kreme sa steroidima.

Posumnjala je na to da joj ta krema još više pogoršava stanje te ju je u aprilu 2018. u potpunosti prestala koristiti. Borila se s brojnim simptomima nakon prestanka korištenja, a stanje joj se još više pogoršalo. Danas je odlučna liječiti se bez krema sa steroidima, a pronašla je i zajednicu ljudi na društvenim mrežama koji se bore s istim problemom i pružaju joj podršku.

 

Index

 

Slične objave

Šabanov brat: Goca je držala sve pod kontrolom, ona je baratala finansijama u porodici Šaulić

V.R.

Trogodišnji dječak preživio pad sa šestog sprata

V.R.

U Transilvaniji pored grofa Drakule žive patuljci, princeze i jednorozi

V.R.

Ostavite komentar