Sport Tenis

Federer se oglasio povodom “privilegovanog tretmana”

Posle komentara Stefanosa Cicipasa o privilegovanom tretmanu koji dobijaju Rodžer Federer i ostali najpoznatiji teniseri, oglasio se i sam Švajcarac.

Federer je negirao Cicipasove navode i dao svoje mišljenje na temu o tome kako se sudije ophode prema teniserima.

“To je teško pitanje. Ono što ja mislim je da su (sudije) nekada, ne samo vezano za privilegovan tretman, na spoljašnjim terenima ‘čvršći’ što se tiče pravila. Uradite nešto – bum, upozorenje. Sa njima nema zezanja”, rekao je Federer za “AFP”.

On je uporedio tretman koji ostvareniji teniseri dobijaju na manje “bitnim” terenima sa onim koji dobijaju na najvećim, centralnim igralištima.

“Mislim da sudije na glavnim terenima poznaju igrače, poznaju njihove probleme i znaju kako se ponašaju i kako će reagovati na određene stvari. Oni znaju šta je za (te tenisere) normalno, a šta glupo ili vickasto. Tako da, sa te tačke gledišta, mislim da je sudijama lakše da obuzdaju poznatog tenisera nego nekog ko se još nije probio, kao što je Cicipas. Ipak, takve stvari se nekada ‘izgube u prevodu’, pa može doći i do grešaka”.

Nekadašni prvi “reket” sveta ne misli da mu sudije daju privilegije.

“Ja ne vidim da iko dobija privilegovan tretman… To ne bi trebalo da postoji. Normalno je da ja dobijem upozorenje, kao što sam nedavno i dobio. Odluke bi trebalo da se donose vezano za dešavanja i stvarno mislim da sudije to tako i gledaju. Žao mi je što se Stefanos (Cicipas) tako oseća”, zaključio je Rodžer.

Slične objave

“Novak je u odličnoj situaciji, ako se pogleda žrijeb”

Z.K

MVP Kupa afričkih nacija stigao u Milan

Z.K

Trener Lacija progovorio o Sergejevom transferu

V.R.

Ostavite komentar