Region Vijesti

Poslanici Bundestaga: Problem se ne rešava stvaranjem drugog problema

Nemački poslanici Peter Bajer i Kristijan Šmit izjavili su u Prištini da se protive eventualnoj razmeni teritorija u sklopu dogovora Beograda i Prištine i istakli da se problemi ne mogu rešiti stvaranjem drugog problema.

Pogrešno je da neko misli da će rešiti problem ovom idejom, koja bi stvorila mnoge druge probleme koji bi uticali na region u celini, rekao je Bajer nakon sastanka sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem u Prištini.

Haradinaj je dodao da iz njegove perspektive, “ideja korekcije granice uvek bila mrtva”.

Kosovski premijer je preneo da su gosti potvrdili spremnost za dalje produbljivanje odnosa sa Nemačkom. “Zahvaljujem vam na Berlinskom procesu koji je pomogao regionu. Želeo bih da zahvalim gospođi Merkel na ovoj inicijativi koja je dragocena za region”, istakao je Haradinaj.

Osvrnuo se i na odluku o taksi od 100 odsto na srpske proizvode, dodajući da je imala pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju, te da je naglo povećan broj zaposlenih.

“Od odluke o porezu, broj zaposlenih se u velikoj meri povećao u lokalnoj ekonomiji”, rekao je Haradinaj nakon razgovora sa delegacijom poslanika Bundestaga.

Poslanici Bundestaga su rekli da nisu prvi put na Kosovu i da osim zvanične posete, smatraju da su došli kod prijatelja.

Slične objave

Oblačno sa kišom i grmljavinom

M.

U zatvor zbog nacističkog pozdrava u Blajburgu; “U Hrvatskoj bi to blaže posmatrali”

M.

Švedska ministarka spoljnih poslova podnela ostavku

M.

Ostavite komentar