Svijet Vijesti

Džo Bajden: Ne sećam se incidenta

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden negirao je navode da se loše ponašao prema Lizi Flores, bivšoj članici skupštine države Nevade.

Liza Flores je izjavila da ju je Bajden poljubio u teme na jednom predizbornom skupu.

“Nikada nisam iskusila nešto tako očigledno neprikladno”, napisala je Lizi Flores, preneo je BBC.

Bajden je rekao da je tokom godina pokazivao “izražavanje naklonosti” prema ljudima, dodajući da nijednom nije verovao da je postupao neprikladno.

“Ako se sugeriše da sam to učinio, slušaću s poštovanjem”, rekao je.

Kao potpredsednik Baraka Obame osam godina i skoro četiri decenije u američkom Senatu, Bajden se smatra mogućim favoritom u trci za nominaciju za predsedničkog kandidata Demokratske partije, iako još nije objavio svoju kandidaturu.

Floresova je optužbe protiv njega objavila u petak u članku za magazin Kat.

Ona se kandidovala za demokratskog kandidata za zamenika guvernera u Nevadi 2014. godine, kada je Bajden, tadašnji potpredsednik, doputovao da je podrži.

Dok se ona pripremala da izađe na binu, kako kaže, Bajden je stavio svoje ruke na njena ramena s leđa.

“Osetila sam ga kako mi se približava otpozadi. On se naginjao ka meni i udisao moju kosu. Bila sam ponižena”, napisala je Floresova.

“Lagano me je poljubio u teme. Moj mozak nije mogao da obradi ono što se dešava”, dodala je.

Bajdenov portparol Bil Ruso rekao je da ni potpredsednik ni njegovo osoblje ne znaju da se “gospođa Flores u bilo kom trenutku osećala neugodno, niti se sećaju onoga što ona opisuje”.

Međutim, Bajden je juče izdao saopštenje u kome je obećao da će “obratiti pažnju” na gospođu Flores i ponovio da se ne seća incidenta.

“Tokom dugogodišnje kampanje i javnom životu, imao sam bezbrojna rukovanja, zagrljaje, izražavanje ljubavi, podrške i utehe. I nijednom, nikada, nisam verovao da sam se ponašao neprikladno”, naglasio je Bajden u saopštenju.

Tanjug

Slične objave

Iran i SAD spremni da pregovaraju?

D V

PS SE: Rusija mora da ispuni niz preporuka

M.

Plan Prištine: Izbori, neredi, pa upada ROSU?

D V

Ostavite komentar