Republika Srpska / BiH Vijesti

Sljedeća tri dana oprez u vožnji?!

Pojačana kontrola saobraćaja, odnosno merenje brzine kretanja vozila, sprovešće pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave saobraćajne policije Srbije, u periodu od 1. do 7. aprila.

Prema informacijama iz MUP, ta akcija će početi sutra, na svim važnim putnim pravcima, u 29 država koje su članice organizacije TISPOL ili Mreže saobraćajnih policija Evrope.

“Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim “presretačima”, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila”, navodi se u saopštenju.

Prema istim informacijama, policijski službenici će, prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Takođe, u sredu, 3. aprila, realizovaće se celodnevna akcija “Speed Marathon”, koja se sprovodi na svim evropskim putevima, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima biti neprekidno merena brzina u trajanju od 24 časa.

MUP napominje da se neprilagođena brzina javlja kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

(Blic)

Slične objave

Sudar motora i golfa na Laušu

M.

Opet potop u Beogradu: Olujno nevrijeme stiglo u prijestonicu

M.

Srpskoj su potrebne reforme

M.

Ostavite komentar