Tehnologija World-wide-web

Procureli mejlovi: Facebook se još uvijek bori sa govorom mržnje

Istog dana kada je Facebook objavio da planira da banuje nacionalizam na svojoj platformi, jedan novinar je došao do serije mejlova koji ukazuju na to da se Facebook i Instagram još uvijek teško nose sa pojedinim aspektima govora mržnje.

Mejlovi su uglavnom u vezi sa problematičnim postom teoretičara zavere Alexa Jonesa, koji stoji iza InfoWars-a. Radi se o fotografiji koja je na Facebook postavljena 14. marta, te ima jaku antisemitsku pozadinu. Iz kompanije su, na zahtev novinara, objasnili da se već neko vreme vode interne rasprave o Jonesu i njegovoj poziciji u širenju govora mržnje, da bi se zaključilo da njegov nalog ipak ne krši pravila korišćenja. Pored samog posta koji raspiruje mržnju problematični su i komentari drugih korisnika, ali je od 560 pregledanih uklonjeno samo 23.

Post je bez mnogo pompe ipak uklonjen 28. marta, a 14 dana od objave, a uz objašnjenje da Facebook želi da se korisnici slobodno izražavaju u okviru platforme, ali ne želi da u toj slobodi bude govora mržnje.

Izvor: Engadget

Slične objave

Samsung predstavio Galaxy A10s sa 4000mAh baterijom i senzorom otiska prsta

V.R.

HTC U11+ počeo da dobija Android 9.0 Pie

V.R.

Sposoban telefon u nezgodnom trenutku: Predstavljen Honor 20 Pro

D V

Ostavite komentar