Republika Srpska / BiH Vijesti

Planinari odali počast pilotu

U Gornjoj Krćini kod Bijeljine, kod spomenika tragično nastradalom pilotu u toku NATO agresije Zoranu Radosavljeviću, članovi Planinarsko ekološkog društva “Majevica”, u prisustvu porodice, obavili su pomen. Spomen obilježje se nalazi na mjestu njegove pogibije.

U znak divljenja viteštvu poginulog pilota i vječne zahvalnosti za njegovo herojsko djelo, članovi planinarskog društva iz Bijeljine markiralu su i uredili planinarsku trasu “herojeva staza”.

“Ovo je prilika da dođemo ovdje i izrazimo zahvalnost mladom čovjeku koji stao na branik otadžbine i, nažalost, u toj borbi za domovinu i skončao život. Mi često dolazimo ovdje i odajemo počast srpskom heroju”, rekao je Milojko Todorović, predsjednik PED “Majevica”.

“Mi piloti moramo da preuzmemo prvi udar na sebe i tako spasemo bar neko dijete u ovoj zemlji”, rekao je pilot majci dan pred smrt.

Članovi PED Majevica svake godine ovim činom prisjećaju se majorevog herojskog djela.

“Zahvalna sam ljudima iz planinarskog društva koji ne zaboravljaju i već 20 godina kao i danas, u velikom broju, okupljaju se da odaju počast mom bratu Zoranu. Hvala im svima”, kaže kroz suze sestra poginulog pilota, Snežana Radosavljević-Mažibrad.

Pilot Vojske Jugoslavije major Zoran Radosavljević poginuo je 26. marta 1999, trećeg dana bombardovanja.

BN TV

Slične objave

Da su nas ostavili na miru, možda bismo se i dogovorili sa Albancima

M.

”Spiskove prave da usade strah…”

D V

London: Prijetio da će sve pobiti

D V

Ostavite komentar