Auto-moto Ostalo

FCA otpušta 1.500 radnika

Italijansko-američki proizvodjač automobila, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) najavio je da će ukinuti oko 1.500 radnih mjesta u fabrici u kanadskom Vindzoru, prenio je portal Seebiz.

Odluka stupa na snagu krajem septembra, a doneta je kako bi se “proizvodnja bolje uskladila s globalnom potražnjom”, objasnili su iz FCA u izjavi za kanadske medije.

Uprava će ponuditi odlazak u penziju radnicima koji ispunjavaju uslove i paralelno nastojati na raspoloživim radnim mestima zaposliti na puno radno vreme otpuštene radnike do sada zaposlene na skraćeno radno vreme, pri čemu će prioritet imati stariji radnici.

Najava otkaza novi je udarac za saveznu državu Ontario, budući da je i General Motors za kraj godine najavio ukidanje 2.500 radnih mesta u fabrici u Ošavi.

Premijer Ontarija Dag Ford obećao je da će se “boriti i rukama i nogama kako bi zaštitio poslove radnika automobilske industrije u Vindzoru”.

Krajslerova fabrika u Vindzoru zapošljava oko 6.100 radnika, a proizvodi minivan modele Chrysler Pacifica i Dodge Grand Caravan.

Krajem februara iz FCA su najavili gradnju nove fabrike automobila u Detroitu, a novi pogon je sastavni deo 4,5 milijardi dolara vrednog investicionog plana kojim će se u SAD otvoriti 6.500 radnih mesta.

Izvor: Seebiz

Slične objave

Abarth proslavlja 70. rođendan

D V

Da li je ovo novi Alfa Romeo GTV?

D V

BMW Serije 8 Gran Coupe najavljen za 25. jun

V.R.

Ostavite komentar