Mobilni svijet Tehnologija

Poznate funkcije koje će imati MIUI 11

Xiaomi je u januaru objavio da je počeo sa radom na narednoj verziji svog prilagođenog korisničkog interfejsa, pod nazivom MIUI 11.

Kompanija je sada odgovorila na neka pitanja korisnika o MIUI 11 verziji, dajući više detalja o nekim ključnim karakteristikama dolazećeg softvera.

Mnogi Xiaomi fanovi smatraju da se sistemske ikonice i ukupan stil interfejsa nisu mnogo promenili od objave MIUI 6 verzije. MIUI 10 je implementirao neke izmene, ali one nisu bile previše bitne. Uz MIUI 11, Xiaomi planira da koristi nove ikonice i da predstavi neke druge izmene dizajna.

Još jedna bitna stavka kod MIUI 11 softvera će biti novi ultimativni mod uštede energije tokom rada, kako bi se produžio radni vek baterije kada ostane samo malo punjenja. Kada se aktivira ovaj mod, samo osnovne funkcije ostaju dostupne a ekran će se prebaciti u crni i beli mod. Novi MIUI stiže i uz poboljšani Dark Mode, što će se proširiti i na eksterne aplikacije, uključujući i browsere.

Neke od drugih funkcija za MIUI 11, koje je Xioami pomenuo, uključuju automatsko brisanje screenshotova nakon njihovog deljenja, optimizacija status bara, podrška za pokretanje aplikacija u malom prozoru i drugo.

Fanovi će morati da sačekaju nekoliko meseci kako bi isprobali sve pomenute ali i druge funkcije, jer Xiaomi planira da MIUI 11 isporuči tokom juna ove godine. Kada su u pitanju uređaji koji će podržavati novi softver, podobni su gotovo svi modeli iz Mi i Redmi serije. Ovo uključuje i popularne modele, kao što su Redmi Note 5, Redmi Note 5 Pro, Redmi Note 6 Pro, Redmi 5A, Redmi 6, Redmi 6A, Redmi 6 Pro, Redmi Note 7, Redmi Note 7 Pro i druge.

Izvor: Droidshout

Slične objave

Motorola One Action na novim renderima

V.R.

Microsoft donosi Dark Mode na Outlook mobilnu aplikaciju i Office.com

V.R.

Dell XPS 13 stiže sa 10nm Intel Ice Lake procesorom

V.R.

Ostavite komentar