Hrana i zdravlje

Bacite stare začine

Izbacivanjem milion sitnica možete da napravite red u kuhinji i istovremeno spriječite rizik od toga da pokvarite stomak

Foto: Depositphotos

IZBACIVANjEM milion sitnica možete da napravite red u kuhinji i istovremeno sprečite rizik od toga da pokvarite stomak.

Kuvari amateri koji vole da isprobavaju različite ukuse verovatno su do sada prikupili mnoštvo začina, ali mnogi od njih više nisu za upotrebu jer su odavno otvoreni, pa su izgubili ukus i neće dati jelu aromu koju očekujete. Većina sušenih začina ima rok od tri godine. Neki, ipak, “izvetre” brže, pa valja testirati ukus već nakon godine. I zato, kupujte male količine, ne pretrpavajte kuhinju začinima.

Kada kupujete lešnik, badem, orahe, ne zaboravite da imaju rok trajanja od nekoliko meseci ako ih ne čuvate na sobnoj temperaturi i godinu dana u zamrzivaču. U suprotnom, orašasti plodovi će se pokvariti ili će barem izgubiti na svežini i neće biti tako ukusni kao sveži.

Očistite zamrzivač. Hrana gubi na ukusu i kvalitetu ako predugo stoji. Stručnjaci preporučuju četiri do 12 meseci za govedinu, piletinu i svinjetinu, a za većinu spremljenih jela rok je mesec do pola godine.

Izvor: Novosti

Slične objave

Ostavite brige na poslu

Igor Mudrinić

Proslavite svjetski dan cheesecakea uz slasni komad!

J K

Vazduh je već pun polena

V.R.

Ostavite komentar