Auto-moto Noviteti

Volvo predstavio novi V60 beogradskoj publici

Na Salonu automobila u Beogradu Volvo je izložio ponudu svojih modela na srpskom tržištu, uz jedan novitet – karavan V60 poslednje generacije.

Štand švedskog proizvođača nalazi se u hali 4, a pored modela koje smo mogli da vidimo na prošlogodišnjem sajmu tu je i potpuno novi Volvo V60.

Ovaj model imao je svetsku premijeru prošle godine, a dizajnerski se nadovezuje na, za broj veći, Volvo V90. Osim toga, koristi i istu, modularnu SPA (Scalable Product Architecture) mehaničku platformu.

Dužina automobila je 4.761 mm, što znači da je 7 cm duži od SUV-a XC60, dok je međuosovinsko rastojanje 2.872 mm.

Jedna od najvažnijih osobina karavan vozila je njihova funkcionalnost i prostranost, kako putničke kabine, tako i prtljažnika. Novi V60 zadovoljava ove karakteristike, s obzirom da je u startu na raspolaganju 529 litara prtljažnog prostora koji se obaranjem zadnjih sedišta povećava na maksimalnih 1.364 litra.

V60 za 2019. je prvi Volvo model na SPA platformi koji se proizvodi u dve plug-in hibridne verzije.

Prvi od dva benzinsko-električna hibrida ima oznaku T6 Twin Engine AWD i raspolaže sa ukupno 340 ks, dok snažniji, T8 Twin Engine AWD proizvodi 390 konjskih snaga.

Pored hibidnih verzija, ponuda na evropskom tržištu uključuje i dva benzinca, T5 i T6, kao i dva dizelaša, D3 i D4.

Kao i na svakom Volvo modelu najnovije generacije, lista sistema asistencije je dugačka, a V60 ima istu ponudu savremenih bezbednosnih tehnologija kao veći modeli iz serije 90 i Volvo XC60.

Među njima je City Safety sistem za bezbedniju vožnju u gradskim uslovima, pri manjim brzinama, koji sadrži funkciju automatskog kočenja u slučaju da se automobil previše približi drugom vozilu ispred.

Pored toga, novi V60 opremljen je i Pilot Assist tehnologijom polu-autonomne vožnje, koja vozaču olakšava duga putovanja autoputem.

Izloženi primerak na Volvo sajamskom štandu je model V60 D3 A8 Momentum.

Automobil je opremljen 2.0 litarskim turbo dizelašem sa 150 ks i 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Motor je uparen sa 8-brzinskim automatskim menjačem, a ovaj Volvo 0-100 km/h ubrzava za 9,9 s.

Cena bogato opremljenog izloženog modela, sa uračunatim sajamskim popustom iznosi 42.990 evra.

B92

Slične objave

Novi Mercedes-AMG A 45 4MATIC+ i CLA 45 4MATIC+ FOTO

D V

Uskoro i obnovljeni Hyundai Grandeur

V.R.

Top 10: Koji luksuzni automobili najbolje prolaze u Rusiji?

D V

Ostavite komentar