Auto-moto Ostalo

Teslin Model 3 trenutno je najprodavaniji elektroautomobil u Evropi

Najjeftiniji Teslin automobil za samo mesec dana nadmašio je najjače električne rivale, kao što su Renault Zoe i Nissan Leaf.

Model 3 imao je odličan start na evropskom tržištu. Nakon što se u prodajnim salonima na Starom kontinentu pojavio početkom godine, kraj februara dočekao je na prvom mestu po prodaji, kada je reč o automobilima sa električnim pogonom.

Prema podacima koje je objavio Jato Dynamics, Tesla je u februaru u Evropi isporučio 3.657 primeraka Modela 3, čime je nadmašio električne modele Renault Zoe (2.884), Nissan Leaf (2.333), BMW i3 (1.998) i Hyundai Kona EV (1.754).

“Ovaj rezultat Modela 3 je zapanjujući”, smatra Felipe Munjoz, analitičar u Jato Dynamics.

“Obično je novom modelu na nekom tržištu potrebno 4-5 meseci da se nametne kupcima i ostvari značajnije prodajne rezultate, poput ovih koje je Tesla postigao nakon samo nešto više od mesec dana prodaje u Evropi.”

Rezultat koji je zabeležio Model 3 dobija još više na težini ako se zna da je ovaj električni auto značajno skuplji od najbližih konkurenata – Renaulta Zoe i Nissana Leaf (koje srpska publika može da vidi na aktuelnom sajmu automobila u Beogradu).

B92

Slične objave

Tesla istražuje potencijalne lokacije za svoje postrojenje u Njemačkoj!

V.R.

Najbrži produkcijski karavan pravi se u Bavarskoj

V.R.

Porsche ponovo pravi legendu – Speedster za 1.948 srećnika

D V

Ostavite komentar