Košarka Sport

Đinobili zahvalan Popoviču: Ti si jedan ludak

Manu Đinobili, argentinski košarkaš i dugogodišnji član San Antonio Sparsa zahvalio se treneru Gregu Popoviču na svemu u čemu mu je pomogao tokom karijere.

Sparsi su povukli Đinobilijev dres iz upotrebe u sezoni nakon što se Manu penzionisao.

Argentinac je Sparsima bio veran 16 godina, a najzahvalniji je sigurno bio Gregu Popoviču – zbog stvari na terenu, a pre svega van njega.

“Ti si osetljiv, darežljiv, brižan, pametan… Ludak. Ti si jedna luda osoba, ali mi mnogo značiš, ni ne znaš koliko. Zahvalan sam ti na svemu što si učinio za mene i moju porodicu. Učio sam o košarci, ali to više nije bitno. Ono što sam naučio od tebe je mnogo bitnije od toga i zauvek ću ti biti zahvalan”, rekao je emotivni Đinobili.

Prvi put kada sam izašao na teren i kada sam čuo kako navijate i skandirate moje ime, imao sam osećaj da ću da poletim“, dodao je Argentinac.

Ravnodušan nije ostao ni dugogodišnji saigrač Peti Mils.

“Ovo je poseban dan za ljude u San Antoniju, ali i ostale. (Manu) je ovde ostavio nasleđe koje je veće od onoga što se dešava na terenu. Pokazao je strast, energiju i želju za takmičenjem kojima je uticao na saigrače, trenere i ljubitelje sporta širom sveta. Čast mi je što sam bio njegov saigrač i blizak prijatelj dug niz godina”, rekao je Mils.

Slične objave

Sosijedad pobijedio Alaves i udaljio ga od Evrope

V.R.

Drama u Austriji – Doviciozo u posljednjoj krivini došao do pobjede!

V.R.

Problem za “Azure”: Galinari bez pripremnog meča dočekuje Mundobasket

Z.K

Ostavite komentar