Auto-moto Noviteti

Citroen proslavio 100. rođendan na sajmu u Beogradu – uz dvije premijere

Godina 1919. predstavlja jednu od važnijh za francusku automobilsku industriju, s obzirom da je tada počela proizvodnja vozila pod imenom Citroën – brenda koji će svetu kasnije podariti mnoge nezaboravne i revolucionarne modele.

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu Citroën je započeo proslavu svoje stogodišnjice i u našoj zemlji.

Na salonu su izložena dva noviteta kao i aktuelna ponuda modela, uz specijalne uslove kupovine. Putnički program predstavljen je u hali 1, a komercijalni u hali 4.

Na više od 700 kvadrata u ove dve hale očekuju vas najnoviji modeli, a svakako da je najinteresantnija premijera novi SUV C5 Aircross.

Ovaj model uvodi dve velike novine: Citroënovo oslanjanje na Hidrauličnim progresivnim jastucima i sedišta Advanced Comfort, za dodatnu udobnost u vožnji.

Pored toga nudi modularnost sa 3 nezavisna, klizna i preklapajuća zadnja sedišta i zapreminom prtljažnika koja se kreće do 720 litara.

C5 Aircross takođe donosi novitete kroz 20-ak savremenih tehnologija za pomoć u vožnji uz najnovije motore od 130 i 180 KS i novi automatski menjač sa 8 brzina.

Na štandovima Citroëna u hali 1 i hali 4 izložen je i Berlingo najnovije generacije, nedavno nagrađen u obe svoje verzije: putnička je osvojila evropsku nagradu AutoBest 2019, a VAN verzija je dobila priznanje u segmentu komercijalnih vozila Van Of The Year 2019.

Pored ova dva noviteta, Citroën je predstavio i ostale modele iz aktuelne ponude: C3, C3 Aircross, C-Elysée, C4 Cactus, C4 Spacetourer i druga vozila iz Business i komercijalnog programa: C3 Business, Jumpy i Jumper.

Tokom sajamskih dana dostupna su i test vozila najtraženijih modela za sve zainteresovane.

Salon automobila u Beogradu traje do nedelje, 31. marta.

B92

Slične objave

Boschu kazna od 90 miliona evra

D V

Jaguar Land Rover razvija 3D head-up ekran

V.R.

Wolf Racing Ford Mustang sa 735KS

D V

Ostavite komentar