Magazin Zanimljivo

Žena rodila blizance različitih očeva nakon što je prevarila muža

ŽENA u Kini je, prema pisanju lokalnih medija, rodila blizance različitih očeva. Zbog rezultata DNK analize morala je mužu priznati prevaru iako je tu mogućnost u početku poricala, piše Strait Herald.

Par iz kineskog grada Xiamena morao je prošle godine prijaviti rođenje sinova u policijskoj stanici. Da bi dokazali da su djeca njihova, morali su pokazati rezultate testa očinstva koji je otkrio šokantnu istinu.

Test očinstva napravili su u Centru za forenziku i identifikaciju Fujian Zhengtai čiji je direktor otkrio da je otac, poznat pod pseudonimom Xiaolong, bio bijesan nakon što je pročitao njihov izvještaj.

Suprug je od početka sumnjao da jedan od dvojice dječaka nije njegov jer mu nije nalikovao pa je nakon rezultata DNK analize ženu suočio s istinom. Iako je u početku poricala aferu i optužila supruga da je zloupotrijebio rezultat, na kraju je priznala da je spavala s drugim muškarcem.

Blizanci različitih očeva veoma su rijedak, ali moguć slučaj. The Guardian piše kako stručnjaci kažu da je teško izračunati kolike su tačno šanse za ovaj fenomen. Prema jednom istraživanju, to je moguće u jednom od 400 slučajeva, a prema drugom će zadesiti jedan od 13 hiljada parova.

Životni vijek jajne stanice je od 12 do 48 sati, a sperma je sposobna za život sedam do deset dana. Prema tome, u razdoblju od oko sedam dana postoji šansa za potencijalno preklapanje i oplodnju za vrijeme dva zasebna polna odnosa, piše CNN.

 

Index

Slične objave

Spavajte odvojeno od partnera i vidjećete koliko će vaš san, ali i veza biti bolji

V.R.

Više nije plavuša: Beyoncé ima novu boju kose

V.R.

“Spice Girls” na turneji izvrijeđale bivšu kolegicu Victoriju Beckham

V.R.

Ostavite komentar