Region Vijesti

Haos u Tirani: Demonstranti pokušali da uđu u parlament, sukob sa policijom

Učesnici protesta opozicije u Tirani danas su ponovo pokušali da uđu u zgradu parlamenta Albanije, gde je u toku plenarna sednica, javlja AP.

Demonstranti, koje predvodi Demokratska partija Ljuljzima Baše, stranka desnog centra, koristili su dimne bombe i projektile, te su se sukobili sa albanskom policijom koja je čuvala zgradu parlamenta i pokušali da probiju kordon.

Albanska opozicija optužuje vladu levičarske Socijalističke partije premijera Edija Rame za korupciju i povezanost sa organizovanim kriminalom, što vlast poriče.

Od sredine februara, pristalice albanske opozicije koju predvodi Demokratska partija, u više navrata su pokušavale da prodru u zgradu albanskog parlamenta i u sedište vlade, ali ih je policija odvraćala koristeći suzavac i vodene topove.

Iz vladajuće stranke premijera Edija Rame kažu da protesti opozicije ometaju napredak Albanije ka članstvu u Evropskoj uniji.

Albanska opozicija zahteva ostavku vlade i prevremene parlamentarne izbore, te je najavila veliki protest za 13. aprila.

Slične objave

Kako je KGB procjenio Putina

M.

Gašićeva zvanično ministar u Vladi RS

M.

Britanski ambasador o najvećim problemima Prištine

M.

Ostavite komentar