Mobilni svijet Tehnologija

DxOMark: Huawei P30 Pro ostvario do sada najbolji rezultat na testu kamera

Popularni DxOMark sajt je objavio rezultate svog opširnog testiranja i analize glavne kamere na poleđini i prednje kamere najnovijeg Huawei P30 Pro telefona.

Huawei P30 Pro stiže sa četiri kamere (uključujući i time-of-flight senzoe) na poleđini, koje nude brojna poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike. Glavna kamera ima 40MP 1/1.7 senzor, koji proizvodi 10MP fotografije. Objektiv 27mm ekvivalenta stiže sa f/1.6 otvorom blende i ptičkom stabilizacijom. Međutim, prema mišljenu DxOMark-a, najzanimljivija inovacija na polju kamere je stabilizovana tele-kamera koja koristi optiku za postizanje 5x optičkog zoom faktora (125mm ekvivalent).

Sa ukupnim DxOMark Mobile rezultatom od 112 poena, Huawei P30 Pro je trenutno najbolje plasirani smartfon na listi, a ovo je postigao prvenstveno zahvaljujući fantastičnom Photo rezultatu od 119 poena.

U poređenju sa prethodnim Huawei modelima, najočiglednija poboljšanja glavne kamere na poleđini stižu u oblasti bokea i zumiranja, gde P30 Pro postavlja nove benchmark rekorde. Telefon je ostvario odlične performanse u gotovo svim test kategorijama na DxOMark-u.

DxOMark primećuje odličnu ekspoziciju, do ekstremno niskih nivoa osvetljenja, kao i u situacijama sa zahtevnim osvetljenjem. Kamera je dovoljno inteligentna da prioritet usmeri ka ekspoziciji subjekta umesto na pozadinu. Dinamički raspon nije širok koliko na Mate 20 modelu, ali je i dalje veoma dobar.

Sa ukupnim DxOMark Selfie rezultatom od 89 poena, Huawei P30 Pro donosi solidne performanse, uz ključne atribute kao što su dobra ekspozicija, širok dinamički raspon i precizno renderovanje boja.

Performanse prednje kamere nisu impresivne kao one kod kamere na poleđini, ali je primetno da P30 Pro nudi značajna poboljšanja u odnosu na P20 Pro.

Kompletan DxOMark Mobile test kamera Huawei P30 Pro telefona je dostupan ovde.

Izvor: DxOMark

Slične objave

Lenovo ThinkVision P44W je pravi monitor za profesionalce i gejmere

D V

Huawei P30 Pro kamera drastično poboljšana najnovijim firmware ažuriranjem

V.R.

Microsoft objavio Windows 1.11 Stranger Things Edition u Microsoft Store-u

V.R.

Ostavite komentar