Svijet Vijesti

“Kina je prijetnja Zapadu, a ne Rusija”

Stiv Benon, bivši glavni strateg Bele kuće, u razgovoru s novinarima u Rimu izjavio je da je Kina, a ne Rusija osnovna pretnja zapadnom svetu, prenosi AP.

Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa izjavio je da je “otrovna” atmosfera koja je nastala u Vašingtonu tokom istrage o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. unazadila napore da se zajedno sa Rusijom ujedini “judeo-hrišćanski zapad”.

Benon, koji u Italiji radi na ujedinjenju birača nacionalista pred izbore za Evropski parlament 22. maja, pohvalio je rad specijalnog istražitelja Roberta Malera, čija je istraga pokazala da izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa nije sarađivao s Rusima, ali je ceo taj proces opisao kao ometajući.

“Na kraju moramo ujediniti judeo-hrišćanski zapad, a Rusija je deo toga, a sada će to potrajati još mnogo, mnogo decenija”’, rekao je Benon.

Benon, koji je katolik, takođe je napao papu Franju, koji je često pozivao na prihvatanje i saosećanje prema migrantima, rekavši da bi on trebalo više da se usredsredi na popravljanje stanja u crkvi zbog optužbi za seksualna zlostavljanja i da se drži izvan politike, prenosi agencija.

Slične objave

Đukanović: Milorad Dodik pomogao u obnovi državnosti Crne Gore

M.

Putin i Zelenski prvi put na telefonu, fokus ukrajinski mornari

D V

Helikopter se srušio na zgradu u Njujorku, jedan mrtav

D V

Ostavite komentar