Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

U toku potraga za dvojicom rudara

U rudniku kod Srebrenice zatrpana su dvojica rudara, Žugić Slaviša, iz Milića, rođen 27. 02. 1975. godine i Ostojić Branislav, iz Zvornika, rođen 12. 05. 1989. godine.

Obojica su kvalifikovani i iskusni rudari, navodi rukovodstvo kompanije “Boksit” Milići čije saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

“Danas oko 10 časova, došlo je do nesreće u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija `Braćan`, koja se nalazi na području opštine Srebrenica, a koja posluje u okviru sektora `Rudarstvo`, Кompanije „Boksit“ Milići.

Veća količina materijala, iz krovnog dijela pripremnog hodnika, zatrpala je dvojicu rudara, Žugić Slavišu, iz Milića, rođenog 27.02.1975. godine i Ostojić Branislava, iz Zvornika, rođenog 12.05.1989. godine. Obojica su kvalifikovani i iskusni rudari.

Odmah nakon saznanja od direktora Sektora „Rudarstvo“, Simić Dragana, u 11 časova i 18 minuta, obaviješteni su Republički rudarski i geološki inspektori, koju su već u popodnevnim satima bili na licu mjesta, a u 11 i 19 minuta, od strane Predsjednika Кompanije `Boksit`, Rajka Dukića, obaviješten je komandir Policijske stanice u Milićima, Bošković, a preko njega i Centar u Zvornik.

Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara.
Nadležni Inspektori izvršili su uviđaj na licu mjesta, pa je očekivati da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave a dalja istraga, svakako će pokazati, da li je bilo određenih propusta, koji su doprinijeli da dođe do nesreće, navedeno je u saopštenju kompanije `Boksit`.”

(BN)

Slične objave

Junker: Prvo rješenje za KiM, onda ulazak u EU

M.

Pacoli ponovo prijeti

D V

Protest: Hiljade ljudi na ulicama Hong Konga

D V

Ostavite komentar