PlayGameR Tehnologija

Legendarni japanski izdavač proslavlja 50. rođendan kolekcijom najpopularnijih klasika

Konami ove godine proslavlja 50 godina postojanja, zbog čega je najavio povratak svojih klasika (ne i Silent Hill-a).

Serija Anniversary Collection paketa će biti objavljena digitalno za PlayStation 4, Xbox One, PC i Nintendo Switch, a svaka će biti tematska – Castlevania, Contra i arkadni klasici.

Pored igara, paketi će sadržati i knjigu u elektronskom formatu sa intervjuima, nikad otkrivenim detaljima o igrama, kao i pratećim skicama i dokumentima o razvoju igara.

Prva nas, već 18. aprila, očekuje kolekcija arkadnih igara. Za 20 evra vratićemo se u ’80. godine sa: Haunted Castle, Typhoon, Nemesis (Gradius), Vulcan Venture (Gradius II), Life Force (Salamander), Thunder Cross, Scramble i TwinBee.

Zatim, tokom leta, sledi Castlevania Collection, u kojoj će se naći čak 8 igara iz kultnog serijala. Takođe na leto stiže i Contra Collection, koja će sadržati igre Contra, Super Contra, Super C i Contra 3: Alien Wars, a u planu su još četiri igre, prenosi IGN Adria.

Konami očito i dalje planira da se bavi gejmingom, mada i dalje nema ni traga ni glasa od nekog SIlent Hill i Metal Gear reizdanja za moderne platforme.

Izvor: B92, IGN Adria

Slične objave

Google Maps uskoro dobija privatni mod

V.R.

ADATA predstavlja DDR4-2666 memoriju duplog kapaciteta

V.R.

Identifikovana kritična sigurnosna greška u VLC Media Playeru

V.R.

Ostavite komentar