Auto-moto Noviteti

Bentley sa moćnim, a “štedljivim” V8

Britanski Bentley predstavio je Continental GT V8 u dve verzije – kupe i kabriolet.

Continental GT je dobio novi moćni i štedljivi, ako je to moguće tako nazvati, 4,0-litarski osmocilindarski tvin-turbo motor.

V8 raspolaže sa 550 KS i 770 Nm, a prema fabričkim specifikacijama GT V8 ubrzava 0-100 km/h za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 318 km/h.

Continental GT sa V8 ima maksimalnu brzinu kao i sa W12 motorom, ali je sa novim agregatom ubrzanje neznatno slabije.

Međutim, Bentley obećava “uzbudljive performanse” ali i “veću ekonomičnost” zahvaljujući sistemu deaktivacije cilindara.

Ceo proces se zasniva na gašenju četiri cilindra, a tokom vožnje traje samo 20 skundi. To omogućava Grand Touringu autonomiju veću od 800 kilometara.

Osim toga, iako se snaga sa V8 prenosi na sva četiri točka, Bentley u normalnim okolnostima vožnje koristi samo zadnji pogon takođe zbog ekonomičnosti.

Continental GT V8 je dostupan u sedam standardnih boja i sedam različitih boja krova i unutrašnjih dezena, te sa devet različitih modela aluminijumskih felni veličine 20-22 inča.

Bentley je već počeo sa rezervacijama, Continental GT V8 će prvo biti dostupan za tržište SAD u trećem kvartalu ove godine, a za ostatak sveta od početka sledeće.

B92

Slične objave

Nije slovna greška: Rusi napravili 100-hiljaditi Renault Kaptur

D V

Renault Zoe u takmičenju Andros Trophy

V.R.

Za nekoliko godina “crne kutije” i kamere u svim vozilima

V.R.

Ostavite komentar