Svijet Vijesti

Protivio se vakcinaciji, dobio boginje i završio u bolnici

Član italijanske krajnje desničarske partije Severne Lige i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Masimilijano Fedriga završio je u bolnici, i to zbog boginja

Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle nedelje “zaradio” boginje.

“Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem”, napisao je Fedriga na društvenim mrežama pošto je otpušten iz bolnice, prenosi britanski “Independent”.

Fedriga je jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji dece pre polaska u školu.

Podseća se da je Fedriga isticao da roditelje ne bi trebalo “prisiljavati” da vakcinišu decu.

On je priznao da su njegova deca vakcinisana, a takođe je i porekao da je eksplicitno protiv vakcinacije. Ipak, tvrdio je da prisiljavanje roditelja da vakcinišu svoju decu nije najbolji način u borbi protiv epidemije.

“Uvek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno poverenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od dece, a ne shvataju da su moja deca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima”, rekao je Fedriga u jednom od ranijih intervjua.

Ovaj slučaj prokomentarisao je i poznati italijanski lekar Roberto Burioni, koji je poželeo Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

“Jedini način da izbegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija kako bismo sprečili cirkulaciju ovog opasnog virusa”, napisao je Burionio na Fejsbuku.

Slične objave

U padu aviona dvoje poginulo

D V

Komšić ruši dogovor Dodika, Izetbegovića i Čovića?

M.

Vučić počasni građanin Drvara

Z.K

Ostavite komentar