Svijet Vijesti

Pretresi u Australiji zbog napada na Novom Zelandu

Australijska policija pretražila je dva imanja u sklopu istrage terorističkog napada koji se u petak dogodio na Novom Zelandu, a jedno pripada sestri Brentona Taranta.

U terorističkom napadu ubijeno je 50 i ranjeno desetine osoba, a Australac Brenton Tarant (28) je otpužen za ubistvo. Vjeruje se da je djelovao sam u izvršenju terorostičkog napada. On je prethodno stigao iz Graftona udaljenog 600 km sjeverno od Sidneja.

– Primarni cilj aktivnosti je pribavljanje materijala koji može pomoći novozelandskoj policiji u aktuelnoj istrazi – saopštila je policija.

Policija je potvrdila da su članovi Tarantove porodice sarađivali.

– Žao nam je svih porodica zbog ubijenih i povrijeđenih osoba – rekao je Tarantov ujak.

Tarant se u nedjelju pojavio na sudu gdje je optužen za ubistvo. Od tada je otpustio advokata i namjerava se braniti sam. Novo saslušanje je zakazano za april.

Novozelandska premijerka je obećala da će promijeniti zakone o oružju nakon najgore masovne pucnjave u istoriji Novog Zelanda.

Tarant je legalno posjedovao pet komada naoružanja, te je imao dozvolu. Problema sa zakonom ranije nije imao niti je bio pod prismotrom bezbjednosnih službi, kako na Novom Zelandu, tako ni u Australiji.

Klix.ba

Slične objave

Tramp pominje građanski rat, traži susret sa uzbunjivačem

M.

“Kina prijetnja po Rusiju? Mit onih koji se brinu”

D V

Sa kalašnjikovom upali u „Konzum“ i odnijeli novac

M.

Ostavite komentar