Auto-moto Šuška se šuška

Porscheovom SUV-u predviđali propast, a sad stiže i kupe-SUV

Na Internet je “procurio” dizajnerski crtež novog modela Porsche Cayenne Coupe, čija se premijera očekuje početkom proleća.

Od osporavanog automobila od strane fanova, do jednog od najprodavanijih Porschea u aktuelnoj gami – tako je izgledao razvojni put SUV modela Cayenne čija je prva generacija debitovala još početkom ovog veka.

Porsche je u međuvremenu lansirao i drugi krosover/SUV, model Macan, koji je postao još traženiji. Od ukupno 256.255 prodatih jedinica u 2018. godini, najviše je bilo modela Macan – 86.031 vozilo, dok je na drugoj poziciji Cayenne sa 71.458 isporuka.

Zato i ne čudi što je Porsche odlučio da i dalje igra na kartu krosovera – uslediće Cayenne Coupe, čiji je dizajnerski crtež ovih dana dospeo na Internet.

Ovaj model, čija se premijera očekuje početkom proleća, spada u kategoriju luksuznih kupe-SUV vozila. BMW je prvi zakoračio u taj automobilski segment, najpre modelom X6, a zatim i X4, da bi se kasnije u trku uključio i Mercedes, sa vozilima GLE Coupe i GLC Coupe.

Kada se kasnije tokom godine pojavi u prodajnim salonima, Porsche Cayenne Coupe dodatno će pojačati konkurenciju u ovoj klasi.

b92

Slične objave

Volvo razmišlja o širenju SUV ponude

V.R.

Na svaku 41 sekundu proda se po jedan Golf – i tako već 45 godina

D V

Wheelsandmore Aston Martin Vantage

D V

Ostavite komentar