Auto-moto Motori

Duh sedamdesetih: Fat Bob kao kafe rejser

Radionica Blacktrack Motors je od dizajna ovog kafe rejsere napravila pravu umetnost.

Upoznajte BT-03, kafe rejser zasnovan na modelu Fat Bob 114 FXFBS, kompanije Harley-Davidson.

Fat Bob 114 je jedan od najzabavnijih dvotočkaša u gami američke kompanije. Na raspolaganju ima 155 Nm obrtnog momenta, dok ram s nove generacije Softai modela pruža odlične upravljačke karakteristike.

Možda nije najidealniji kandidat za kafe rejsera, upravo je “Debeli Bob” bio pravi izbor za osnivača ove radionice, dizajnera Sašu Lakića.

Kao inspiracija za BT-03 poslužio je XLCR, takođe model giganta iz Milvokija. Radi se o motociklu koji se u serijskoj proizvodnji nalazio od 1977. do 1979. godine, a u pitanju je jedini kafe rejser u bogatoj istoriji “Harlija”.

Cilj ove kreacija nije bilo stvaranje replike XLCR-a, već predstavlja savremenu interpretaciju ove mašine, sa što manje težine i što boljim performansama.

Da bi to i postigli, jedino su zadržali Milwaukee-Eight agregat, prenos i ram. Sve ostalo je poboljšano ili zamenjeno novim, Blacktrack komponentama. Tu je novi kompozitni prednji oklop, novi rezervoar za gorivo i zadnji deo, koji svojim izgledom podseća na onaj na XLCR-u.

Prava magija se događa ispod sedišta. Blacktrack je dizajnirao novi trodelni aluminijumski podram, koji se odlično slaže da postojećim dizajnom i predstavlja odlično rešenje. Treba naglasiti da su svi novi delovi dizajnirani i napravljeni su samoj radionici.

Blacktrack je stavio i Ohlins ogibljenje i napred i nazad. Felne su 17-inčne Dymag, aluminijumske, a izbor pneumatika je pao na Michelin Power RS. Za zaustavljanje se brinu nove Beringer kočnice.

Poboljašanja na agregatu uključuju Screaming Eagle filter za vazduh, kao i Jekill & Hyde prigušivače. Sve to za posledicu ima 105 KS i 163 Nm obrtnog momenta.

Ne samo što se BT-03 lepo ponaša u vožnji, već je i znatno lakši – 248 kilograma. Crno-srebrna grafika je zaštitni znak radionice Blacktrack, mada je siva zasnovana na Audijevoj “Nardo Grey” sivoj, uz određene modifikacije. Kao tačka na “i” stiže kožno sedište klasičnog izgleda.

Bt-03 će biti proizveden u izuzetno ograničenom broju primeraka – samo četiri, a od narudžbine do isporuke proći će godinu dana.

Možemo samo da zamislimo koliko mu je cena.

Izvor:Moto-berza.com

Slične objave

U komšiluku počela proizvodnja novog Mercedesa

V.R.

Belorus od odbačenih dijelova napravio repliku Ferrarija F250

V.R.

Polestar otvara novi R&D centar u UK za električne automobile

V.R.

Ostavite komentar